Τραγωδία στην Ισπανία: Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σοβαρά σε σύγκρουση λεωφορείου με αυτοκίνητο, στη βορειοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία από τις ισπανικές αρχές.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, καθώς άλλες πηγές μιλούν για 41 άτομα και άλλοι για 61.

Στο πούλμαν επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες, με ορισμένους από αυτούς να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.

Το λεωφορείο φέρεται να πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Τα αίτια του δυστυχήματος, που έγινε το πρωί της Κυριακής, δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν βρέθηκε θετικός σε χρήση οινοπνεύματος και ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες, τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει.