Το παραλήρημα Φαήλου και η ΝΔ

Σε ένα ακατάληπτο παραλήρημα ακροδεξιάς λογικής ξέσπασε ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα.

Δείτε το μήνυμα που ανάρτησε στο facebook:
failos-crop

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το μήνυμα Κρανιδιώτη:

“Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

“Απαιτούμε από τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί «εκτέλεσης» του Γ. Μουζάλα και να διαχωρίσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αθλιότητες που εκστομίζουν στελέχη της”.

Φυσικά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειά του να αναδείξει σε μείζον θέμα την αντίδραση του Φαήλου Κρανιδιώτη, θα πέσει στο κενό γιατί δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

Ωστόσο για τη ΝΔ υπάρχει ένα ζήτημα γιατί δεν είναι δυνατόν μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής της να χρησιμοποιεί αυτή τη φρασεολογία.

Και στο κάτω- κάτω ο κ. Μουζάλας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την γκάφα του κατηγορείται για έλλειψη πολιτικής σκέψης που καθιστά την παραμονή του στην ίδια θέση, ως υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης, επικίνδυνη, δεν έχει καμία σχέση με ακραίες συμπεριφορές για να δικαιολογούνται οι εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα κραυγές του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.

Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να απολογηθεί για τον κ. Κρανιδιώτη.

Το πρόβλημα για τη ΝΔ θα λυθεί αμέσως αν ο κ. Μητσοτάκης τον παραπέμψει την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος η οποία πρέπει να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Όχι για τις ιδέες του αλλά για τον τρόπο εκφορά τους και τη σημειολογία που ο ίδιος επιχειρεί να αναδείξει.

Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο 1945-1949. Βρισκόμαστε στο 2016 και κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν.