ΣΥΡΙΖΑ κατά ΕΕ για συμφωνία για το προσφυγικό που πέτυχε ο Τσίπρας!

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να θεωρεί επιτυχία τη Συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό την οποία η κυβέρνησή του αγωνίζεται να εφαρμόσει, αλλά η πολιτική Γραμματεία του κόμματός του έχει διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν έντονες διαφωνίες από τα μέλη της κίνησης των 53 σχετικά με την έγκριση του κειμένου για το προσφυγικό.

Τα τέσσερα μέλη της κίνησης που είναι στην πολιτική γραμματεία (Γκολέμης, Π. Λάμπρου, Ν. Σαρρής και Μ. Υδραίος) ήθελαν να είναι πιο σαφές το κείμενο σε σχέση με τα θολά σημεία της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου προκείμενου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παραβίαση της συνθήκης της Γενεύης.

Στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία ασκεί έντονη κριτική στην ΕΕ για την προσφυγική και την εξωτερική της πολιτική.

Με βάση την εκτίμηση ότι η τρέχουσα περίοδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κομβική για τη μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει την ανάγκη «η ελπίδα να νικήσει το φόβο, ο ανθρωπισμός να επικρατήσει του μίσους και η δημοκρατία να κυριαρχήσει απέναντι στον αυταρχισμό, την ακροδεξιά και τους νεοναζί».

Σημειώνεται ότι στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί διχασμός σχετικά με το προσφυγικό αφού άλλοι είναι υπέρ της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων» και άλλοι, μεταξύ αυτών και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μουζάλας είναι υπέρ μιας πιο συντηρητικής πολιτικής, όπως αυτή που περιγράφεται στις αποφάσεις της ΕΕ