Ο Θεοδωράκης κέρδισε αλλά η ενότητα στο Ποτάμι παραμένει ζητούμενο

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]DEBATE: Ο Θεοδωράκης κέρδισε αλλά η ενότητα στο Ποτάμι παραμένει ζητούμενο[/title][fusion_text]Στο debate Θεοδωράκη – Θεοχάρη κέρδισε πανηγυρικά ο πρώτος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος με το πολύ υψηλό ποσοστό του 88,16%. Ωστόσο η γεμάτη αιχμές τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη ο οποίος μίλησε για τρία Ποτάμια έδειξε ότι στο συγκεκριμένο κόμμα, πλέον υπάρχει πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Μετά την εκλογή του, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια, όπως είπε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Θεοχάρης. [/fusion_text][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”0px 30px 0px 0px ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β Αθηνών[/title][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”2px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Theoxaris-xaris[/imageframe][fusion_text]«Τιμούμε τον Στ. Θεοδωράκη για το κάλεσμα και την γενναιότητα να ιδρύσει το Ποτάμι. Σήμερα όμως υπάρχουν τρία Ποτάμια. Το ένα το μεγάλο Ποτάμι είναι αυτοί που μας άφησαν. Το ποτάμι της Ελπίδας που διαψεύστηκε. Το δεύτερο το μεσαίο των εθελοντών της καθημερινής προσπάθειας. Το τρίτο είναι το μικρό ποτάμι της Σεβαστουπόλεως που δεν αφουγκράζεται την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα σενάρια συνεργασιών του Ποταμιού δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία. Θέλει τη φρεσκάδα από το Ποτάμι. Μέχρι να κυβερνήσει η ΝΔ δεν θα ξέρουμε ποιος έχει το πάνω χέρι. Ο δύτης ή τα βαρίδια;» σχολίασε σχετικά με τα σενάρια συνεργασιών.

Οσον αφορά τα σενάρια που κάνουν λόγο για προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Δεν ψάχνω για αναπαραγωγή της βουλευτική μου ιδιότητας. Δεν ενδιαφέρομαι για ρόλους. Προτιμώ να βγω στους πολίτες και να ξαναφτιάξω το Ποτάμι σταγόνα – σταγόνα, ψήφο – ψήφο. Το Ποτάμι θα επιβιώσει είτε μέσα από το συνέδριο, είτε έξω στην κοινωνία».[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”0px 0px 0px 30px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Στ. Θεοδωράκης, πρόεδρος Ποταμιού[/title][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”2px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Georgiadis Adwnis[/imageframe][fusion_text]”Υπήρχαν στελέχη μας που πίστεψαν ότι συλλογικές διαδικασίες είναι να μοιράζεσαι τις απόψεις σου με τους αναγνώστες των εφημερίδων και τους θεατές της τηλεόρασης. Το Κίνημα όμως δεν έχει ποινολόγιο».

«Σε έναν προσυνεδριακό διάλογο πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως θέλω να γίνει ξεκάθαρο, η Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της νέας εποχής. Οι αποφάσεις του συνεδρίου πρέπει να γίνουν από όλoυς σεβαστές. Κανείς μας δε θα ανεχθεί πλέον, αμφισβητήσεις και λοξοκοιτάγματα. Η υπόθεση είναι κοινή, αλλά για να παραμείνει κοινή, οι προσωπικές στρατηγικές πρέπει να εγκαταλειφθούν», είπε και πρόσθεσε πως «κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα».
Αναφερόμενος στην πολιτική συνεργασιών, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «το Ποτάμι δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το Μεγάλο Κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά», αλλά «ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του».

«Μπορεί μόνο του το Ποτάμι; Απαντήσαμε από την πρώτη μέρα. Όχι, δε μπορεί. Το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται για συμφωνίες κορυφής -να σωθώ εγώ – να σωθείς εσύ – να σωθεί αυτός», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «σημασία έχει να σωθεί η χώρα».

Όπως εξήγησε, δεν είναι λοιπόν αυτοσκοπός η δημιουργία ενός νέου σχήματος.[/fusion_text][/one_half][/fullwidth]