ΝΔ: Να εφαρμοσθεί ο νόμος για όσους έχουν πλαστά πτυχία

Να εφαρμόσει το νόμο καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά στους 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.

Για το θέμα ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνηση προβληματίζεται για την τύχη των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά Τ.Ε.Ε. Αν πράγματι ισχύει αυτός ο προβληματισμός έχει ξεπεραστεί κάθε όριο σοβαρότητας και ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του.

Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας.

Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ο οποίος έχει την απαίτηση για ένα λειτουργικό, αποδοτικό και αξιοκρατικό Δημόσιο».