Μητσοτάκης: Τολμήστε εκλογές και θα δούμε το αποτέλεσμα

Ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κάλεσε και πάλι τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές αν τολμά, ενώ πρότεινε στον πρωθυπουργό μια έντιμη συμφωνία.

«Ας υποθέσουμε ότι διαφωνούμε στην ερμηνεία που δίνουμε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής σας. Σας προτείνω μια έντιμη συμφωνία. Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κανάλια, εσείς θα ψηφίσετε με τη σειρά σας την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των Capital Controls, τη σύναψη του τρίτου μνημονίου και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ελάτε να ψηφίσουμε για τη σύσταση των δύο επιτροπών. Ιδού η Ρόδος κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και αυτός στις εξελίξεις στην Οικονομία.

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Όσο κι αν προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε την πραγματικότητα, είναι αδυσώπητη. Μετά τη Μέρκελ και ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος συνομιλητής σας» ανέφερε.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως: «Κατανοώ την ανάγκη που έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη που σας ήταν πιστά, όπως τον κ. Καρανίκα. Πράγματι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά τον κ. Καρανίκα δεν τον προσλάβατε να φτιάχνει καφέδες»

Προς το τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι: «Θυμάμαι καλά τον κ. Μαυρίκο σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση, μετά το debate μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη; Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους, τι έχετε να πείτε για τη σχέση πρώτου τύπου Χριστοφορίδη από την κ. Γεροβασίλη;»
Στο σημείο εκείνο προκλήθηκε μεγάλη ένταση καθώς ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρίτο άτομο του κυκλώματος εκβιαστών, τον οποίο δεν κατονόμασε που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και που είναι στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα μιλώντας ταυτόχρονα για παρακράτος! Ο πρωθυπουργός ζήτησε με εντονότατο τρόπο να ανακαλέσει για τη δήλωσή του αυτή κάτι το οποίο δεν έπραξε ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έλαβε τον λόγο και του ζήτησε να το κάνει «αλλιώς θα είναι ένας κοινός συκοφάντης»

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο αρνήθηκε να ανακαλέσει και επέμεινε στην τοποθέτησή του.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Καμμένο να απαντήσει αν συμφωνεί με τους κ.κ., Τσακαλώτο, Καρανίκα και Χριοστοδουλοπούλου, οι οποίοι σε κείμενό τους αναφέρουν ότι τα Σκόπια μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία.