Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Υπέρ ενός Eurogroup ο Γιούνκερ, κατά ο Ρέγκλινγκ

Το ελληνικό ζήτημα και η προσπάθεια εξέρευσης μιας λύσης στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας τους δανειστές διχάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από τη μια μεριά είναι η αρνητική τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM, κ. Ρέγκλινγκ o οποίος δήλωσε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν σημειώσει επαρκή πρόοδο ώστε να δικαιολογείται μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, και από την άλλη η σημερινή τοποθέτηση του υπέρ της Ελλάδας από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Κατά την τοποθέτησή του στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, ο Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ τόνισε ότι “η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα” και κάλεσε τους Ευρωπαίους να τείνουν χείρα βοηθείας στην Ελλάδα.

“Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα μέτρα, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες και να βοηθήσουμε” είπε ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησε την άμεση σύγκληση έκτακτου Eurogroup, στην κατεύθυνση που έθεσε σχεδόν ταυτόχρονα και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στις πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ για νέα σκληρά μέτρα, τηρώντας αδιάλλακτη στάση στο ζήτημα της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα.