Βελουτέ με γραβιέρα και μαύρη μπίρα

Πρωτότυπη και ασυνήθιστη!

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι μαύρη μπίρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο + μπούκοβο για το σερβίρισμα
  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το σκόρδο, προσθέτετε την μπίρα και μόλις ζεσταθεί καλά -χωρίς να βράσει- ρίχνετε το τυρί και το μίγμα από αλεύρι και βούτυρο. Ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, με γρήγορες κινήσεις. Σερβίρετε σε πιάτα αμέσως πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.