Νατάσα Παζαΐτη και Μαρί Κυριακού σε νέες δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας.

Στην εκστρατεία Εmergency Lessons ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος συμμετέχει η Μαρί Κυριακού. Σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό η Νατάσα Παζαΐτη -Κατά του καρκίνου του μαστού.

Σύζυγοι επωνύμων πρώτου μεγέθους αλλά και με την δική τους αντζέντα κοινωνικής δραστηριότητας. Η εκστρατεία της UNISEF με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές και των προσφυγόπουλων και η η Μαρί Κυριακού επιλέχθηκε ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος.

Έτσι την προσεχή εβδομάδα, 11 έως 13 Οκτωβρίου, η Μαρί Κυριακού με αντιπροσωπεία της UNICEF, θα μεταβεί στην Ιορδανία και θα επισκεφθεί έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς Σύριων προσφύγων προκειμένου να μεταδώσει την αξία της εκπαίδευσης στα μικρά προσφυγόπουλα.

Η UNICEF μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησαν το Hashtag “emergency lessons”, όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο παιδιών που μιλούν για την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης. Ανάλογο βίντεο δημιουργήθηκε και από την Πρέσβειρα της UNICEF Μαρί Κυριακού, στο οποίο μοιράζεται την καλύτερη σχολική της φωτογραφία και αναφέρεται στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης αυτών των παιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, 462 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή σε φτωχές χώρες, ενώ 72 εκατομμύρια παιδιά έχουν άμεση ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό η Νατάσα Παζαΐτη -Κατά του καρκίνου του μαστού

Στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού Pink Glove Photo Competition συμμετέχει η Νατάσα Παζαΐτη.

Η γενική χειρουργός-ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική μαστού θα λάβει μέρος για δεύτερη φορά στην εκστρατεία pink glove, ως η μόνη ελληνική συμμετοχή.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η δημοφιλέστερη φωτογραφία θα γίνει εξώφυλλο στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook και θα δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλον τον κόσμο.

«Με τη μία και μοναδική ψήφο σου στη φωτογραφία helping hand στείλε την ελληνική πρόταση παντού “Helping hand”: Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ομορφιά είναι συνυφασμένη με την υγεία. Τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού θα την κερδίσουμε μαζί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

H Pink Glove είναι μία διεθνής οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σύμβολό της είναι το ροζ χειρουργικό γάντι και μέλη της οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές.

Πέρυσι, ως μέσο για την προώθηση του μηνύματος επιστρατεύτηκε ο χορός (pink glove dance). Φέτος τη σκυτάλη παίρνει η φωτογραφία.

Περιττό να τονιστεί ότι οι δρατηρότητες αυτές γίνονται δωρεάν και με ισχυρή υποστήριξή τους από τις δύο κυρίες.