Φοιτητές ακύρωσαν ομιλία της Ράνιας Αντωνοπούλου-Η υπουργός φυγαδεύτηκε

Φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου κατέλαβαν αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου προγραμματίζονταν εκδήλωση με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου, με αποτέλεσμα η ομιλία να ακυρωθεί και η ίδια να φυγαδευτεί.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, οι φοιτητές εμπόδισαν την εκδήλωση με θέμα «κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας», την οποία οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» η οποία άλλωστε είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.

Οι φοιτητές αιφνιδιάζοντας ακόμη και την Αστυνομία εισέβαλαν στο χώρο του Επιμελητηρίου και κατέλαβαν την αίθουσα, ενώ η υπουργός φυγαδεύτηκε και οδηγήθηκε στο γραφείο της Διοικούσας του Επιμελητηρίου, στον ίδιο όροφο.

agrinio2

Οι φοιτητές ζητούν να σταματήσει η υποβάθμιση των τριών τμημάτων του Αγρινίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας (στέγαση- σίτιση).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σημειώθηκαν έντονες λεκτικές εντάσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που τους αποδοκίμασαν. Επίσης, οι φοιτητές ανήρτησαν πανό τόσο στην είσοδο του Επιμελητηρίου όσο και στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

agrinio3