Ξεκινούν οι πληρωμές του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Το χρώμα του χρήματος θα δούνε, μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού από αύριο 1η Μαρτίου 2016 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α’ δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι ιδιωτικών παιδικών σταθμών και οι ωφελούμενες μητέρες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, στο Υπουργείο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπους περιφέρειες ανά την Ελλάδα, προειδοποιώντας τις Αρχές για τον κίνδυνο χιλιάδες παιδιά να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών.