Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Ένας 60χρονος, αντιπρόεδρος αθλητικού σκοπευτικού συλλόγου και υπεύθυνος μεταφοράς πυροβόλων όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων, συνελήφθη στην Καισαριανή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τις 6-2-2016 έως τις 23-3-2016, χρησιμοποιώντας παρανόμως πυροβόλα όπλα και φυσίγγια, προέβαινε στη διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων και προπονήσεων. Διέθεσε σε σκοπευτές τουλάχιστον 9.850 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αποκομίζοντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η άδεια λειτουργίας του σκοπευτικού συλλόγου είχε λήξει την 1 Φεβρουαρίου 2016. Ο πρόεδρος του συλλόγου είχε αποβιώσει και όλοι οι εμπλεκόμενοι, αν και γνώριζαν τα προαναφερόμενα στοιχεία, συνέχισαν την λειτουργία του συλλόγου, χωρίς να προβούν στις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, τόσο για την ανάκληση της αδείας, όσο και για την αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.768 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στον σκοπευτικό σύλλογο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δύο μαχαίρια επιβίωσης.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σκοπευτικού συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.