Στο Sky News USB με 22.000 ονόματα τζιχαντιστών

Ενα στικάκι USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι έχει στην κατοχή του, σύμφωνα με το οποίο τα στοιχεία τού παραδόθηκαν από πρώην μέλος της οργάνωσης, που τα έκλεψε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο, οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς τηλεφώνων των μελών, τα οποία προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από 55 χώρες που έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Το έγγραφο που δίνεται στα υποψήφια μέλη περιλάμβάνει 23 ερωτήσεις: ομάδα αίματος, γένος, επίπεδο κατανόησης της σαρία κ.λπ.

Μάλιστα, ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Τα στοιχεία δόθηκαν στο Sky News από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία, εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από «την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Ενημέρωση αρχών

Το Sky News αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιείλθαν στην κατοχή του.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Βρετανίας δεν ήταν διαθέσιμα, για να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Τι είπε πρώην επικεφαλής αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας, δήλωσε -μέσω του Twitter- ότι τα στοιχεία «αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές».