Στα 37,7 εκατ. ευρώ τα χρήματα για τους πυρόπληκτους – Δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ

Στα 37,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Νίκου Βούτση, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που κυρώνει τις π.ν.π. για τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για ανακούφιση των πυρόπληκτων, μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ.

Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι το ποσό αυτό δεν θα μείνει ανενεργό. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και εγκριθεί δύο αιτήματα, ενός εκατ. ευρώ το καθένα, που αφορούν στην αποξήλωση του αμιάντου από κτίρια και την ειδική φαρμακευτική αγωγή εγκαυματιών, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην παρέμβασή του επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης όλων των επιμέρους και ανεξάρτητων δωρεών και χορηγιών που έχουν γίνει, καθώς δεν υπάρχει μια «καθαρή» εικόνα –όπως είπε- σχετικά με την πανθομολογούμενη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε.

Έκανε γνωστό παράλληλα, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤτΕ, σε τέσσερις συστημικές τράπεζες κι άλλη μια, έχουν ανοίξει λογαριασμοί για τους πυρόπληκτους της Αττικής και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από διάφορους φορείς ανέρχονται στο ποσό των 4.700.000 ευρώ.