Ανύπαρκτο το «κακόηθες σκάνδαλο» για το πόθεν ’εσχες του Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς τη Μαρέβα όταν ήταν σε προσωρινή διάσταση.

Σύννομη , χωρίς σκιές και παράβαση της νομοθεσίας κρίθηκε η τότε κίνηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του για την περίοδο που το ζευγάρι ήταν σε διάσταση.

Η γνωμοδότηση αυτή έγινε μετά την σχετική εισήγηση του εκπροσώπου του Συμβουλίου της Επικρατείας που μετέχει στην Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής. Εισήγηση τεκμηριωμένη και βαρύνουσας σημασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία συνεδρίασεχθες, το μέλος και εκπρόσωπος του ΣτΕ φέρεται να εισηγήθηκε πως από την στιγμή που ο υπόχρεος τελεί σε γνωστοποιημένη διάσταση με την σύζυγό του δεν υποχρεούται να συμπεριλάβει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του τα οικονομικά της στοιχεία. Κατόπιν αυτού η υπόθεση φέρεται πως οδεύει προς το αρχείο, επειδή ο κ. Μητσοτάκης ενήργησε νόμιμα. πολύ περισσότερο όταν η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη είχε καταθέσει τη δική της χωριστή δήλωση στην Εφορία.

Ωστόσο, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , με επικεφαλής αρμόδιο αντιπρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε « περαιτέρω διευκρινήσεις» από τον πρόεδρο της ΝΔ,, πρωτοβουλία μικρόψυχη πολιτικά και με εμφανή σκοπιμότητα να διατηρήσουν το όλο θέμα ανοικτό για λίγο καιρό ακόμα. Αυτές οι διευκρινήσεις, εξήγησαν παράγοντες της ΝΔ, αναμένονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότατα να δοθούν μέσω υπομνήματος.

-Η όλη υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο την περίοδο 2006 – 2011 κατά την οποία η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν υπέβαλλαν κοινό Πόθεν Έσχες, ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και μεταξύ άλλων αγόρασε έναντι 1,370 εκατομμυρίου ευρώ διαμερίσματος από την κατοικία του Βολταίρου στο Παρίσι, χωρίς να δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο εκδότης της εφημερίδας τον περασμένο Φεβρουάριο και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου της ΝΔ και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την είχε διαβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ « ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΣ»στις 5-2-2017

«Στα… λαμπρά χνάρια του Φρανσουά Φιγιόν και το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του, κινείται και ο πολιτικός «συγγενής» του και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento, την πενταετία πενταετία 2006-2011, «φαίνεται πως η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα ένα σκάνδαλο μετά από Siemens και Κήρυκα Χανίων

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο #Mareva_Gate αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του.

Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;

Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».

Ρήγας: Τι άλλο θα μάθουμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε να απολογηθεί και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας πως «αυτοί που μένουν στο σπίτι του Βολταίρου μιλάνε σε εκείνους που ζούνε στο νοίκι για μεγάλη ζωή. Έχει ή όχι συστήσει η σύζυγός του εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers, κ. Παπασταύρου;

Χτες μάθαμε ότι η ΝΔ καμαρώνει ότι είναι δηλωμένο στην εφορία της Γαλλίας το ακίνητο! Λίγους μήνες νωρίτερα ότι επί έντεκα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για δάνειο που πήρε για τον «Κήρυκα Χανίων». Και λίγο πιο παλιά ότι η Siemens μοιράζει δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα σε ορισμένους!

Τι θα μάθουμε αύριο;

Κουβέντα για την ταμπακιέρα η ΝΔ

Μπροστά σε όλο αυτό τον σάλο, αλλά αποφεύγοντας και το παραμικρό «για την ταμπακιέρα», το το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!

Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό. Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».