Πόσο εύκολα γίνεται κανείς τζιχαντιστής;

Του Νίκου Αθηναίου

Είναι δύσκολο για τον φυσιολογικό άνθρωπο να καταλάβει πώς και γιατί Ισλαμιστές που παρεμποδίζονται να εισβάλουν σε μια ξένη χώρα μπορούν να γίνουν αυριανοί «τζιχαντιστές», δηλαδή, τρομοκράτες με φανατική ιδεολογία υπέρ του Ιερού Πολέμου, όπως είπε υπουργός προχθές.

Εμφανίζεται έτσι η επίσημη ελληνική πολιτεία με τη δήλωση αυτή να δέχεται ότι όσοι είναι στην Ειδομένη έχουν ή θα υιοθετήσουν κοινό συλλογικό υποσυνείδητο βίας επειδή, κατά την εξήγησή της, έγιναν θύματα διακρίσεων και εκδίωξης κατά την τήρηση της τάξης.

Ο ίδιος υπουργός, όμως, επίσης είπε πρόσφατα ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας [για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα] γιατί η χώρα μας ούτε αποικιοκρατική ιστορία έχει ούτε ιμπεριαλιστικές διαθέσεις είχε».

Πώς να πιστέψεις τώρα ότι τα Σκόπια έχουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις κατά των μεταναστών/προσφύγων στην Ειδομένη.

Και γιατί να μην γίνουν τζιχαντιστές κατά της Ελλάδας που τους φιλοξενεί επειδή αδυνατεί να τους περάσει στην άλλη όχθη;

Όσοι δε ενεθάρρυναν την εισβολή στα Σκόπια δεν έχουν ηθική ευθύνη;

Ποιες είναι αυτές οι περίφημες ΜΚΟ που δρουν ανέλεγκτα;

Ποια τα μέλη τους;

Τους γνωρίζει το κράτος;

Και αν ναι, γιατί ανέχεται να δρουν αποδεδειγμένα προβοκατόρικα και αποσταθεροποιητικά για την Ελλάδα και τη Δύση γενικότερα; Μήπως δεν τις γνωρίζει και γι’αυτό δεν κάνει τίποτα; Είναι δυνατόν;

Η Ελλάδα είχε και έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον Αραβικό Κόσμο. Αλλά την ίδια στιγμή ανήκει και σε συμμαχίες μαζί με χώρες που είναι μισητές στον Αραβικό Κόσμο, όπως οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, κ.α. Απαιτείται ισορροπία και λογική υπέρ βέβαια του γενικού εθνικού συμφέροντος.

Δεν μπορούμε να λέμε στους μετανάστες «εμείς σας αγαπάμε» και οι άλλοι είναι οι κακοί.

Και αν αύριο οι ίδιοι μετανάστες/πρόσφυγες δημιουργήσουν επεισόδια στην Αθήνα, τον Πειραιά, ή άλλες πόλεις ή ξαναεπιχειρήσουν εισβολή σε ξένη χώρα δεν θα πρέπει να αμυνθεί η πολιτεία με τις δικές της δυνάμεις επιβολής του νόμου μην τυχόν και κάνει τους μετανάστες τζιχαντιστές;

Δεν είναι σαν να μας λέει ότι οι περίπου [επισήμως] 52.000 χιλιάδες μετανάστες/πρόσφυγες στην Ελλάδα σήμερα είναι εν δυνάμει τζιχαντιστές αν δεν γίνει αυτό που θέλουν;

Δηλαδή, αν αύριο όποιος Έλληνας πολίτης διαμαρτύρεται κατά της οικονομικής πολιτικής και τις αρπάξει ή του ρίξουν χημικά για αποτροπή θα είναι δικαιολογημένος στη συνέχεια αν φορέσει κουκούλα και να αρχίσει να τα σπάει;

Η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι δεν γίνεσαι τζιχαντιστής σε μια μέρα. Οι δράστες στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, Λονδίνο, και τη Μαδρίτη και στις ΗΠΑ γνώριζαν και ζούσαν με τον δυτικό τρόπο ζωής για χρόνια.

Η επιρροή και η πειθώ από εξειδικευμένα άτομα, Ιμάμηδες κυρίως, προκειμένου να μετατρέψουν κάποιον ή κάποια σε βομβιστή αυτοκτονίας είναι σύνθετο φαινόμενο, και προϋποθέτει οι κατηχητές να έχουν ικανότητες στους τομείς της ψυχολογίας και κοινωνιολογίας.

Αλλά, στην περίπτωση των σημερινών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, η Δύση είναι αντιμέτωπη με τους οπαδούς ενός Κράτους, του Ισλαμικού, που έχει άλλη τακτική από την αλ Κάιντα, με σαφείς γεωπολιτικές βλέψεις.

Ουσιαστικό του στόχος να εκδικηθούν τη Δύση για τη δυστυχία που επέφερε στις χώρες τους βάσει των πεποιθήσεών τους δεκαετίες τώρα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στα ηχογραφημένα και γραπτά μηνύματά τους πριν και μετά από τα κτυπήματά τους.

Οι μετανάστες/πρόσφυγες στην Ειδομένη και στην Ελλάδα δεν είναι θύματα της Δύσης αλλά των διώξεων και βομβαρδισμών του Ασσάντ, των Ρώσων, του Ιράν και της Χεζμπολά στη Συρία. Το ίδιο και οι ροές προσφύγων προς την Ευρώπη, που αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για το θεσμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έρχονται στη Δύση, δεν πάνε στις πλούσιες αραβικές χώρες για μια καλύτερη ζωή.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν επίσης χιλιάδες άτομα από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη, το Σουδάν, και από αλλού, των οποίων την ταυτότητα και τον σκοπό της μετακίνησης τους αγνοούμε. Κυρίως προέρχονται από χώρες όπου λείπει η τάξη, δηλαδή, η σταθερότητα και η ελευθερία.

Από απολυταρχικά πλούσια καθεστώτα με δυνατότητα χρηματοδότησης τζιχαντιστών, οι κεφαλές των οποίων ήταν πάντα πλούσιοι. Και πώς γνωρίζουμε ότι μεταξύ αυτών δεν βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα τέτοια άτομα;

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους – και όσοι κρύβονται πίσω τους – έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της Δύσης στην οποία ανήκει και η Ελλάδα.

Εμείς ως χώρα αρνούμεθα να το παραδεχτούμε και να προστατεύσουμε τη χώρα μας αποτελεσματικά από τις καθημερινές παρενέργειες αυτής της εισβολής. Επιλέγουμε την πρόταξη της πολιτική διαχείρισης αντί της εθνικής ασφάλειας.

Η συνεχιζόμενη εκδίκηση του ΙΚ κατά της Δύσης θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο αυτοκριτικής από τη Δύση και ξαναγραψίματος της Ιστορίας. Αλλά, επειδή προς το παρόν τα πράγματα εξελίσσονται εκρηκτικά σε βάρος μας, καλόν είναι να αποφύγουμε να μπούμε στη συλλογιστική της μαρξιστικής διαλεκτικής για την απόδοση ευθυνών σε βάθος χρόνου, και να αντιμετωπίσουμε άμεσα αυτό το πρόβλημα ως θέμα εθνικής ασφαλείας γιατί ο χρόνος δουλεύει σε βάρος μας και των εθνικών μας συμφερόντων.

Τώρα αν η άμυνα των Σκοπιανών ή αύριο των Ελλήνων αστυνομικών κατά των μεταναστών/προσφύγων δημιουργήσει έτσι ξαφνικά τζιχαντιστές είναι σαν να λέμε ότι και οι Έλληνες θα πάψουμε να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι επειδή ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε το δρόμο του πολιτικά ορθού και έβγαλε το Σταυρό προκειμένου να επισκεφθεί μετανάστες στον Πειραιά.