Λεβέντης: Φοβάμαι όταν βλέπω τον πρωθυπουργό να πανηγυρίζει- Είναι εκτός τόπου και χρόνου

Την ανησυχία του για το αν ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ποια είναι η πραγματικότητα στη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του είπε ότι η Ελλάδα πέταξε έξω από το πρόγραμμα το ΔΝΤ και την πλήρη χρηματοδότηση αναλαμβάνει ο ESM

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης είπε:

«Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα απουσίας μεταρρυθμίσεων. Ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση είναι ένας μπαμπούλας, ένα ταπεινωτικό μέτρο. Καθυστερήσαμε αρκετά. Νωρίτερα το κλίμα ήταν πιο ευμενές»

«Το δίλλημα ή να μας πετάξουν έξω ή να τα δεχθούμε όλα δεν το δέχομαι. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της συμφωνίας, ανάμεσα στα κόμματα, να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο τρίτος δρόμος. Μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη Χρυσή Αυγή» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημείωσε ότι: «Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Υπάρχουν φανατικοί δίπλα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα. Είναι επικίνδυνοι κάποιοι από αυτούς που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό. Φοβάμαι όταν βλέπω τον Τσίπρα να πανηγυρίζει. Φοβάμαι ακόμα περισσότερο».

Επιπλέον ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε και τι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο τηλεφώνημα που του έκανε μετά το πρόσφατο Eurogroup. «Μετά το Eurogroup που μιλήσαμε με Τσίπρα ήταν αισιόδοξος και μου είπε πως πετύχαμε να πετάξουμε έξω το ΔΝΤ γιατί θα εξασφαλίσουμε τα λεφτά του Ταμείου από τον ESM. Αυτό είναι καλό για την διαπραγμάτευση αλλά κακό γιατί χωρίς το ΔΝΤ δεν θα μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές. Μου είπε πως θεωρεί τον κόφτη δευτερεύων θέμα. Μου είπε πως φοβάται τον έλεγχο του 2019 και όχι τους τρείς επόμενους» ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης είπε πως πρεσβευτής μιας μεγάλης χώρας (χωρίς να την κατονομάσει), πήγε και τον βρήκε και του είπε πως ο Τσίπρας θα μείνει πρωθυπουργός μέχρι το Φθινόπωρο!!!