Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ όταν κλήθηκε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Marfin

Αναφυλαξία παθαίνει η κυβέρνηση όταν ακούει για καταδίκη της τρομοκρατίας.

Όταν για οιονδήποτε τρόπο κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμούν να καταδικάσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις εκφάνσεις βρίσκει προσκόμματα και καταφεύγει σε επιχειρήματα που ξεφεύγουν από τη λογική.

Σήμερα λοιπόν 5 Μαΐου, που συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία της Marfin όπου χάθηκαν τέσσερις ζωές, και με την ευκαιρία ότι η Βουλή, έστω και σε επίπεδο Επιτροπής βρισκόταν εν λειτουργία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Βρούτσης θέλησε πριν από την έναρξη της Συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, να κάνει μια δήλωση με την οποία θα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Marfin.

Ο κ. Βρούτσης όμως λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο». Και ξενοδόχος σε αυτήν την περίπτωση ήταν ο πολύς κ. Μπαλαούρας, πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, ο οποίος ως γνήσιος επαναστάτης (διορίσθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος επί χούντας), όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει το λόγο για τον συγκεκριμένο σκοπό στον κ. Βρούτση, αλλά απαγόρευσε να γραφούν στα πρακτικά όσα ήθελε να πει. Επιχείρησε έναν ανίερο και ανιστόρητο συμψηφισμό των θυμάτων της Marfin και της δολοφονίας από παρακρατικούς του Γρηγόρη Λαμπράκη. Βέβαια μέσα στη σύγχυσή του ο κ. Μπαλαούρας δεν κατάλαβε ότι εξίσωνε εκείνους που προσπαθούσε να προστατεύσει (τους αριστεριστές που ευθύνονται για την τραγωδία της Marfin) τους παρακρατικούς ακροδεξιούς δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ένταση ξεκίνησε όταν ο κύριος Βρούτσης ζήτησε το λόγο για να καταδικάσει εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις δολοφονικές επιθέσεις στην Marfin.

Ο διάλογος
Γ. Βρούτσης: Εμποδίζεται τη ΝΔ να καταδικάσει;
Γ. Μπαλαούρας: Δεν έχετε το λόγο, δολοφονική ενέργεια; Πήρατε το λόγο για διαδικαστικό θέμα.
Γ.Βρούτσης: Τι σας ενοχλεί; Εμποδίζετε τη ΝΔ να καταδικάσει την τρομοκρατία.
Γ. Μπαλαούρας :Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, ο καθένας να προβάλλει κάτι δικό του;
Γ. Βρούτσης: Αυτή είναι η ευαισθησία σας; Για τη ΝΔ είναι μείζον ζήτημα να βρεθούν οι δολοφόνοι.
Γ. Μπαλαούρας : Σας παρακαλώ κ. Βρούτση, δεν γράφεται τίποτα στα πρακτικά, αυτά να τα αφήσετε
Γ. Βρούτσης: Ντροπή ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλουμε τους τρομοκράτες που έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin;
Γ. Μπαλαούρας: Οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα, κι εγώ να αναφέρω αν είναι έτσι τη δολοφονία Λαμπράκη. Με τέτοιους όρους παιχνίδια δεν γίνονται. Δεν μπορείτε να πετάτε πυροτεχνήματα για εντυπώσεις.
Κ.Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ): Αποφάσισε ο κ. Βρούτσης να παίξει θέατρο, έχει καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το θέμα της Marfin.