Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας έγινε μαριονετα των δανειστών

Η αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα έχει γίνει κεντρικός πολιτικός στόχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, από τη ημέρα που αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένοντας πιστή σε αυτό το στόχο, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”, χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας “επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο. Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και υφάρπαξε την ψήφο του. Ο λαός εξαπατήθηκε και αυτό είναι κατάδηλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ούτε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν όταν ακόμη ο κόσμος έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν “όχι” στο δημοψήφισμα, όταν είδαν αυτό το “όχι” να γίνεται “ναι”, διαλύθηκαν και έκαναν μήνες να συνέλθουν. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν συνέλθει ακόμη”.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή στήνει τη δική του νέα διαπλοκή. “Εγώ προσωπικά, δεν έχω παρασιωπήσει κανένα γεγονός που να αναφέρεται σε διαφθορά και διαπλοκή. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που έφτιαχνε καφέ εσπρέσο στον κ. Σταύρο Ψυχάρη και κουβέντιαζαν μεταξύ τους, κάτι που δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση.

Κάποιοι δίναμε τις μάχες κατά της διαπλοκής και κάποιοι πίνανε καφέδες. Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν είναι μάχη μαφιών, αλλά σημαίνει ότι συγκρούεσαι συνολικά κατά της διαπλοκής, όχι συγκρούεσαι με ένα κομμάτι και τα βρίσκει με ένα άλλο κομμάτι της διαπλοκής όπως γίνεται σήμερα»

Είπε επίσης ότι έχει καιρό να μιλήσει με τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει, ενώ ερωτηθείσα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τη στάση που κρατάει όλο αυτό τον καιρό, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι κανονικά θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί πρόταση μομφής, καθώς δεν επιτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα όπως πρέπει. “Είναι υπόλογος για το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε σχέση με τους δανειστές. Ενεργοποιείται σε συνεννοήσεις με τους δανειστές” ήταν τα λόγια της.

Για την “Πλεύση Ελευθερίας” παραδέχθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. “Εμένα ακόμη και την ημέρα των εκλογών με έπιαναν άνθρωποι και μου έλεγαν ότι με έψαχναν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν με έβρισκαν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το εάν η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα όπως η ΛΑ.Ε. είπε πως διακηρυκτικά έχει αποσαφηνίσει ότι έχει ως στόχο να συμπράξει στο να διαμορφωθεί ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών, πολιτικών, κινηματικών δυνάμεων. «Με τα κοινωνικά κινήματα θέλει να συμπράξει. Να πολλαπλασιάσει τις κοινωνικές δυνάμεις που ενεργοποιούνται κατά του μνημονιακού καθεστώτος» τόνισε.

Πρόσθεσε τέλος πως ό,τι συμβαίνει τα τελευταία 6 χρόνια είναι μια αρνητική εξέλιξη. “Είναι στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος που μας αφαιρεί ελευθερίες. Το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές και χαρακτήρισε ελπίδα την προοπτική ρήξης με αυτό το καθεστώς μέσα από την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή”.