Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είναι αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

Η κίνηση στις βασικές εθνικές οδούς είναι μεγάλη, ενώ αυξημένη καταγράφεται και η μετακίνηση με πλοία και αεροπλάνα. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας κοντά στις εξόδους των εθνικών οδών προς Κόρινθο και Λαμία ήταν έντονο από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ αυξημένη ήταν η ροή των εκδρομέων και προς το λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά σε όλο το εθνικό δίκτυο, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Τροχαίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ είναι αυξημένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναχωρούν συνεχώς πλοία για τα νησιά. Οι πληρότητες που καταγράφονται είναι σημαντικά ενισχυμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο 100% καταγράφεται η πληρότητα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έβαλε φέτος περισσότερα δρομολόγια στο πασχαλινό πρόγραμμα της. Σημειώνεται ότι τα τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 6 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα λόγω απεργίας.

Χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, ενώ έχουν δρομολογηθεί επιπλέον λεωφορεία προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των ημερών. Η φετινή επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού καταγράφεται ενισχυμένη κατά 10%-15% σε σχέση με πέρυσι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος. Έντονη καταγράφεται και η αεροπορική κίνηση, καθώς από χθες μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.950 πτήσεις, εκ των οποίων οι 2.872 είναι προγραμματισμένες και οι 72 ναυλωμένες.

Με κανονικούς ρυθμούς, αν και υπό βροχή, συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πάσχα. Χθες, σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ειδικά συνεργεία θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπου αυτό απαιτηθεί,ενώ έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.