Κλιμακώνουν μέχρις εσχάτων τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Στα δύο έχουν κόψει την Ελλάδα οι αγρότες που αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, υπό το φόβο ίσως ότι η διαφαινόμενη ρήξη στο αρραγές έως σήμερα μέτωπο, θα απογοητεύσει τον κόσμο του πρωτογενή τομέα που τους ακολουθεί.

Η αρχή έγινε με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, στο μπλόκο της Νίκαιας, ο οποίος προχώρησε το απόγευμα σε κλείσιμο της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κιλελέρ. Κλειστή παραμένει επίσης και η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας Βόλου από τα τρακτέρ της Νίκαιας.

Αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο είναι και οι αγρότες της Φθιώτιδας, οι οποίοι μια μέρα μετά από την επίσκεψή τους στο πρωθυπουργικό γραφείο έκλεισαν επ’ αόριστον την Εθνική Οδό στο ύψος του Μπράλου.

Το Συντονιστικό της Φθιώτιδας και του Δομοκού τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση σε κανένα όχημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο ασθενείς και νεκροί θα περνάνε»’.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Αποκλεισμένη παραμένει για άλλη μια μέρα και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.