Κινητοποιήσεις για τις 24 Μαρτίου προαναγγέλουν οι αγρότες

Tη συνέχιση του αγώνα τους την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Η πρωτοβουλία της οποίας ηγείται ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, καλεί τους αγρότες να πραγματοποιηθούν συντονισμένες κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτή την ημέρα, σε κάθε νομό, σ’ όλη τη χώρα.
Τα βασικά αιτήματα της επιτροπής που θα προβάλλουν αυτές οι κινητοποιήσεις είναι:

Η απαίτηση να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

– Η απαίτηση να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.

Σε ότι αφορά στην μετάβαση στην Αθήνα για το απεργιακό συλλαλητήριο, υπογραμμίστηκε ότι η θέση των μικρομεσαίων αγροτών είναι στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους εργάτες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, έχουν κοινά αιτήματα και τον ίδιο αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κάθε λογής ντόπιων και ξένων συνεταίρων της.

Οι αγρότες από όλη τη χώρα θα στήσουν δικό τους “μπλοκ” στο συλλαλητήριο, με τις σημαίες και τα πανό τους, προβάλλοντας τα αιτήματά τους που αφορούν στην επιβίωση τους. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου στα χωριά και το “κλείσιμο” των λεωφορείων, ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.