Μπροστά η ΝΔ, στο 3,8% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει το προβάδισμά της η Νέα δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 3,8%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 21,1% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6% και η Ένωση Κεντρών με 2,6%.

Οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνουν ποσοστό 2,2% και το Ποτάμι 1,8%.

Ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ, ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεικωθεί το επόμενο 6άμηνο.

Η εφημερίδα επισημαίνει, βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.