Κέρδισαν Φλόριντα Τραμπ και Κλίντον-Φεύγει ο Ρούμπιο

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ κατόρθωσε να εκτοπίσει τον Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος απέτυχε στην πολιτεία καταγωγής του τη Φλόριντα, έχασε το Οχάιο από τον Τζον Κέισικ, κυβερνήτη της πολιτείας, αλλά κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι.

Από την άλλη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατέγραψε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά της στην μάχη για το χρίσμα, κερδίζοντας τη Φλόριδα, το Ιλινόι, το Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα από τον Μπέρνι Σάντερς, τον γερουσιαστή του Βερμόντ.

Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι θα είναι οι νικητές των προκριματικών εκλογικών κύκλων για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στο Μιζούρι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει συγκροτήσει ομάδα εξωτερικής πολιτικής ακόμα, ενώ τρεις πρώην αξιωματικοί του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους δεν είναι γνωστοί είτε στο Κόμμα των Ρεπουμπλικανών είτε στην γενικότερη κοινότητα εξωτερικής πολιτικής γενικότερα.