Η βαθυστόχαστη ανάλυση Αυλωνίτου για το πώς σώσαμε το ΔΝΤ να γίνει εθνική διαπραγματευτική γραμμή!!!

Πηγή: rigillis18.bogspot.gr

Όταν έχει μια θέση σωστή στην πολιτική πρέπει να την υποστηρίζεις. Προφανώς έτσι σκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και εμφανίζεται αμετανόητη στη θέση που εξέφρασε πριν από μερικές μέρες στο MEGA ότι το ΔΝΤ ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας η Ελλάδα στο πρόγραμμα το έσωσε!!!
Σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυρία Αυλωνίτου δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το 2010 το ΔΝΤ είχε χάσει κάθε κύρος και εμείς το
αναβαθμίσαμε».

«Το ΔΝΤ ήταν ανυπόληπτο, είχε χάσει κάθε κύρος. Το έφερε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ευρώπη το 2010. Εμείς δεν το θέλαμε. Μας το επέβαλαν», είπε.
Και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ δεν χρειάζεται πλέον γιατί η Ευρώπη έχει τον μηχανισμό να μας δανείσει. Στην Ελλάδα διασώθηκε η υπόληψή του. Αυτή τη στιγμή δεν είναι αναγκαίο στην Ευρώπη. Ο κ. Σόιμπλε το θέλει. Του δώσαμε κύρος και το αναβαθμίσαμε!».
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αυλωνίτου πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο MEGA, είχε δηλώσει: «Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013».

Με λίγα λόγια το ΔΝΤ και σύμφωνα με τη βαθυστόχαστη πολιτική σκέψη της κυρίας Αυλωνίτου όλοι αυτοί οι ΔΝΤούδες (Λαγκάρντ, Τόμσεν και λοιποί) χρωστάνε το ψωμάκι τους στην Ελλάδα που τους έβαλε ξανά στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι.
Συνεπώς επειδή τους σώσαμε μήπως θα έπρεπε να αξιώσουμε να μας κάνουν και κάποια διευκόλυνση; Γιατί δεν τα λέμε όλα κυρία Αυλωνίτου μας; Μόνο ότι τους σώσαμε θα λέμε; Για το πώς θα βγάλουν την υποχρέωση που τους σώσαμε τσιμουδιά;
Με αυτή τη θέση να διαπραγματευθεί ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης θα φαντάζει σαν Θεός!!!

SHARE