Έρευνα-σοκ: Πες αντίο στον πρωινό καφέ

Από την ώρα που το διαβάσαμε, ένα σοκ το πάθαμε. Σαν να αλλάζει ολόκληρη η κοσμοθεωρία μας ένα πράγμα. Παρόμοιο σοκ πρέπει να έπαθαν και η άνθρωποι όταν συνειδητοποίησαν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη, με τη διαφορά όμως ότι τα πράγματα τώρα είναι χειρότερα.

Ε όχι να μας πουν πως ο καφές δεν πρέπει να καταναλώνεται τις πρωινές ώρες.

Εντάξει, ίσως και να υπερβάλλουμε λίγο και τα πράγματα να μην είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται, αλλά το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν κάποιες ώρες τη μέρα που ο οργανισμός σου δεν πρέπει να δέχεται καφέ. Για την ακρίβεια ένα συστατικό που περιέχει το λατρεμένο μας ρόφημα, την περίφημη κορτιζόλη.

 

 

Τι είναι η κορτιζόλη;

Πρόκειται για μια ορμόνη με ιδιαίτερα κακή φήμη και όχι εντελώς αδικαιολόγητα. Όταν είσαι γνωστή ως ορμόνη του στρες σίγουρα δεν είναι για καλό. Και όταν υπάρχει υπερκορτιζολισμός στον οργανισμό μας τότε η κορτιζολη μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες, ακόμα και ασθένειες. Και πού κολλά ο καφές; Σύμφωνα με την έρευνα, ο οργανισμός μας κάθε μέρα παράγει δύο φορές μεγάλα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτές οι ώρες στο διάστημα περίπου 11:00-13:00 και 17:00-18:00. Οπότε αυτές τις ώρες, ο καφές «γιοκ»

 

Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του καφέ, της ζάχαρης ή του γάλακτος που θα βάλεις, αλλά με τη χρονική διάρκεια που θα τον καταναλώσεις.

 

Εμείς για το καλό σου το είπαμε. Πρόσεχε.

SHARE