«Εφυγε» η Νάνσι Ρίγκαν

Σε ηλικία 94 ετών, έφυγε από τη ζωή η Νάνσι Ρίγκαν, η σύζυγος του επί οκτώ χρόνια (1981 – 1989) προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν. Τον θάνατό της επιβεβαίωσε το γραφείο της.

H Νάνσι Ρίγκαν, το γένος Ντέιβις, ήταν ηθοποιός του Χόλιγουντ, με σημαντική παρουσία τις δεκαετίες του ’40 και του ’50.

Η Νάνσι Ρίγκαν ζούσε στο Μπελ Έρ τους Λος Άντζελες. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Πέθανε το πρωί της Κυριακής στην κατοικία της λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο γάμος της με τον Ρόναλντ Ρίγκαν, που κράτησε 52 ολόκληρα χρόνια, είχε περιγραφεί ως η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στα χρονικά της αμερικανικής προεδρίας.

Ήταν μία από τις Πρώτες Κυρίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αμερικανική ιστορία κατά την παραμονή του Ρεπουμπλικανού Ρόναλντ Ρίγκαν στον Λευκό Οίκο από το 1981 έως το 1989.

Όταν πήρε τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας το 1981 επικρίθηκε έντονα για δαπανηρή ανακαίνιση του Λευκού Οίκου, όμως αργότερα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία.

Θα ενταφιαστεί δίπλα στον σύζυγό της, στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν πέθανε στις 5 Ιουνίου 2004.