Αστυνομικοί ξεκινούν περιπολίες στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε σταθμούς του Μετρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έθεσαν σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. Δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να περιπολούν στους σταθμούς.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του Μετρό της Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκλήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι επιτελείς της ΓΑΔΑ αποφάσισαν να διαθέσουν το σύνολο των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη φύλαξη των σταθμών, αποσύροντάς τους από την αστυνόμευση της πρωτεύουσας. Το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα, όσοι αστυνομικοί εκτελούσαν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, το διάστημα από τις 7 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, πήραν εντολή για στατική φύλαξη των σταθμών, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί νέα καταδρομική επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Υπενθυμίζεται πως το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Αντιεξουσιαστές με καλυμμένα χαρακτηριστικά μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Εσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Αγιο Ελευθέριο.