70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή

Νέο «πονοκέφαλο» προκαλούν στον Πρωθυπουργό οι σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο περί ντόπινγκ του Στ. Κοντονή.

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να φέρει το εν λόγω νομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος χωρίς να υπάρχουν σε αυτό οι τροπολογίες για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των αθλητικών ομοσπονδιών με αυτήν της ΕΠΟ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, προκαλεί νέα εσωκομματική-ενδοκυβερνητική κρίση. Μια κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Πρωθυπουργός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη από την Ελένη Αυλωνίτου, η οποία χθες με δηλώσεις της στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε την αντίθεσή της για το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να παρέμβει στη διαδικασία, μετά από ενημέρωση που δέχθηκε από τον Πέτρο Κωνσταντινέα για το θέμα. Ο κ. Κωνσταντινέας έχει συγκεντρώσει 70 υπογραφές βουλευτών που ζητούν να περιληφθούν οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να θορυβήθηκε από την ευρεία αποδοχή της κίνησης Κωνσταντινέα, θα παρέμβει προκειμένου να συμπεριληφθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Κοντονή ο οποίος ισχυρίζεται πως θέλει να περάσει τις σχετικές τροπολογίες στον «μεγάλο» αθλητικό νόμο, ο οποίος όμως έπρεπε να είναι έτοιμος εδώ και τέσσερις μήνες.