Υπέρ της υποψηφιότητας του Ρόμνεϊ για τη Γερουσία ο Τραμπ

Την υποστήριξή του στον πρώην υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει πλέον ότι θα διεκδικήσει στην Πολιτεία της Γιούτας την εκλογή του στην αμερικανική Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος, εξέφρασε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ προχώρησε σε αυτή την κίνηση παρότι ο Ρόμνεϊ έχει επικρίνει με ιδιαίτερα οξύ τρόπο τον σημερινό πρόεδρο στο παρελθόν. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 ο Ρόμνεϊ επέκρινε σκληρά τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα» που «προσπαθεί να πιάσει κορόιδο την αμερικανική κοινή γνώμη».

Ο Τραμπ είχε αντεπιτεθεί υποστηρίζοντας ότι ο Ρόμνεϊ είχε συμπεριφερθεί σαν φοβισμένος «σκύλος» στην εκστρατεία του 2012, όταν είχε ηττηθεί από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μολαταύτα ο Τραμπ ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter πως ο Ρόμνεϊ «θα γίνει σπουδαίος γερουσιαστής και άξιος διάδοχος του Όριν Χατς», ενώ εξέφρασε «την απόλυτη υποστήριξή» του στο πρόσωπό του.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ επισημοποίησε την Παρασκευή την πρόθεσή του να διεξαγάγει εκστρατεία για να αντικαταστήσει τον Όριν Χατς.

Ο Τραμπ, που δηλώνει πως θέλει περισσότερους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, πίεζε τον Χατς να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2018, κάτι που αρκετοί αναλυτές θεωρούσαν ότι εντασσόταν σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον Ρόμνεϊ να εκλεγεί στην άνω Βουλή. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ και ο Ρόμνεϊ ωστόσο συνομίλησαν τον Ιανουάριο, αφού ο Χατς κατέστησε σαφές ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

SHARE