Χουριέτ: 3.000.000 πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα

Και μόνο η είδηση είναι τρομακτική. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ τα 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και καιρό εγκλωβισμένοι στην Τουρκία ψάχνουν τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεκάδες χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που συνωστίζονται στη τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, ψάχνοντας τρόπο αγωνιωδώς να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Όλοι τους περιμένουν τη στιγμή που ο μεταφορέας θα τους ανάψει το πράσινο φως της μετακίνησής τους στα ελληνικά νησιά με απώτερο στόχο το πέρασμα στην Γερμανία.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, ο επίσημος αριθμός των καταγεγραμμένων Σύρων σε όλη την Τουρκία ανέρχεται στα 2.587.000 και μαζί με τους Αφγανούς, Ιρακινούς και Πακιστανούς ο αριθμός αυτός φτάνει τα τρία εκατομμύρια.

Βέβαια, η χρονική στιγμή που επέλεξε η τουρκική εφημερίδα να δημοσιεύσει αυτό το άρθρο προκαλεί εντυπώσεις καθώς είναι πλέον γνωστό ότι ο βαλκανικός διάδρομος έχει κλείσει και ήδη βρίσκεται στα σκαριά μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τους πρόσφυγες.