Βενιζέλος: Η χώρα σε διαρκή κηδεμονία με ένα μνημόνιο στο διηνεκές

Την κατηγορία ότι έθεσε τη χώρα σε διαρκή κηδεμονία κάτω από ένα μνημόνιο που θα ισχύει στο διηνεκές απηύθυνε στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

«Μακάρι να ήταν τέταρτο μνημόνιο. Είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας και υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία χωρίς πέρας. Είναι μνημόνιο στο διηνεκές, χωρίς πραγματική πολιτική ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητα ή προοπτική ανάκτησης της θέσης της χώρας στην ΕΕ»», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προκάλεσε «μεγάλη βλάβη» στην οικονομία και την εθνική ισχύ. Μάλιστα εκτίμησε πως η χώρα είναι καταδικασμένη σε στασιμοχρεοκοπία αν η χώρα εξακολουθήσει με την ίδια διακυβέρνηση.

«Οι πάντες καταλαβαίνουν ότι η χώρα θα βρισκόταν σε ασυγκρίτως καλύτερο σημείο αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνεχίσει τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο που βρήκε (…) Βεβαίως και είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε με το ταμείο που πάντα ζητούσαν οι δανειστές», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως με αυτό το μέτρο, ακυρώνεται ακόμη και η τυπική ψήφιση προϋπολογισμού από την Βουλή.

«Τώρα εκλιπαρείτε την συνέχεια του PSI του 2012 που το δεν το παίρνουνε ενώ το δικαιούται η χώρα γιατί υπαναχωρούν οι δανειστές(…) αλλά χωρίς επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη ούτε προοπτική για τους ανέργους».