Βενιζέλος για Wikileaks: Το θέμα δεν ωφελεί τη χώρα

Αιχμηρός κατά της κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, με αφορμή την υπόθεση της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η διάσταση που πήρε το θέμα δεν ωφελεί τη χώρα». Μάλιστα χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακροδεξιο-αριστερή», που με «φούμαρα» έχει «δηλητηριάσει τον τρόπο σκέψης ενός μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού».

Κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας

«Η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα πολίτες, την οικονομία, το κλίμα το οποίο υπάρχει, που είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και δεν ωφελεί τους έλληνες μιζέριας» είπε για την υπόθεση της διαρροής, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα που δεν το ξέρουμε, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση, τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού η κυβέρνηση».

Πώς έπρεπε να χειριστεί το θέμα η κυβέρνηση

Τόνισε, επίσης, ότι «εάν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι υπάρχει ένα ντοκουμέντο, έστω στα WikiLeaks, το οποίο επιτρέπει να θέσει με σκληρούς όρους κάποια θέματα στο ΔΝΤ, αυτό έπρεπε να γίνει με τρόπο επίσημο, θεσμικό και όχι με δημόσιες ανακοινώσεις, διότι μετά έδωσε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός στην κ. Λαγκάρντ να του απαντήσει με πάρα πολύ αυστηρό και επικριτικό τόνο και να του θέσει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο», το οποίο είναι το πλαίσιο των συζητήσεων με τους θεσμούς.

SHARE