Τσίπρας σε αγρότες: Να βρούμε λύσεις-Μπούτας: Παραμένουμε στα μπλόκα μέχρι να δούμε τον νόμο

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί… Παραμένουμε στα μπλόκα μέχρι να δούμε τον νόμο», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος των Αγροτών της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας, μόλις ολοκληρώθηκε, μετά από τρεις ώρες, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν και άλλα 69 μπλόκα.

Ο κ. Μπούτας τόνισε ότι «για πρώτη φορά συζητήσαμε αφορολόγητο. Υπάρχει πλέον στο τραπέζι», ενώ για το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι ήταν να κατατεθεί και δεν κατατέθηκε.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα», ανέφερε, λέγοντας ότι ζήτησε να σταματήσει κάθε δίωξη σε αγρότες. «Στην αγροτιά υπάρχουν μικροί, μεγάλοι και μεσαίοι. Το τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο δεν ήταν έτοιμο για να το δούμε», σημείωσε.

«Λειτουργούμε με βάση τη συζήτηση και τι πιστεύει συλλογικά το αγροτικό κίνημα. Παραμένουμε στα μπλόκα. Το κάθενα θα αποφασίσει πως θα συνεχίσει τον αγώνα. Τον αγώνα δεν τον κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας», δήλωσε ο κ. Μπούτας.

Αλέξης Τσίπρας: Να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο-Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τους αγρότες, είπε στην εισήγησή του ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος, ενώ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τάχθηκε για δεύτερη φορά κατά της απόφασης Κουτζαμάνη, λέγοντας ότι είναι κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, εάν δεν αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους ανθρώπους που παράγουν, αλλά να κάνουμε κι έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους τους αγρότες που δυσκολεύονται να παράγουν και σε μια μικρή μειοψηφία που έχει ωφεληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.

«Θέλω να πιστεύω πως απέναντί μου έχω ανθρώπους του μόχθου. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση. Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συνεπώς η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, αλλά εκφράζετε με έναν έντιμο και ειλικρινή τρόπο τα αιτήματα και τις ανησυχίες σας», πρόσθεσε.

Δώρο ένα… γνήσιο τσίπουρο

Οταν ξεκίνησε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μπούτας έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα, θα είναι το τελευταίο γνήσιο». «Μετά “μαϊμού”…», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Όποτε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια», ανέφερε με νόημα.

Στο ίδιο χαλαρό κλίμα του διαλόγου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».