Τι δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ στις βλεφαρίδες σου

Είναι πολύ σημαντικές οι βλεφαρίδες για μια γυναίκα. Και ποια δεν θα ήθελε να έχει πιο μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες; Όλες μας! Για την ακρίβεια, πολλές από εμάς προσπαθούμε καθημερινά, για να αποκτήσουμε τις τέλειες βλεφαρίδες. Είτε με φυσικό τρόπο, είτε απλά φορώντας ψεύτικες!

Όταν… ασχολείσαι με τις βλεφαρίδες σου λοιπόν, τι πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις;

Εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων

Αν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες είναι σημαντικό να είσαι εξαιρετικά προσεκτική όταν τις φοράς ή τις αφαιρείς από τα μάτια σου. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί!

Αφαίρεση μάσκαρας

Όταν αφαιρείς το μακιγιάζ σου, φρόντισε να μην τρίβεις έντονα τα μάτια για να αφαιρέσεις την μάσκαρα, γιατί έτσι μπορεί να προκαλέσεις μόνιμη απώλεια τριχών. Φρόντισε να ακουμπάς το βαμβάκι με το προϊόν ντεμακιγιάζ πάνω στο μάτι (ιδανικά με ένα νερό micellar) μέχρι να «λιώσει» η μάσκαρα και έπειτα με απαλές κινήσεις σκούπισε το μακιγιάζ.

Χρησιμοποιείς eyelash curler ενώ φοράς μάσκαρα

Το eyelash curler πρέπει να το εφαρμόζεις ΜΟΝΟ πριν βάλεις μάσκαρα. Αν κάνεις το αντίθετο μπορεί να κολλήσει μάσκαρα στο ψαλίδι και να φύγουν τρίχες ή χειρότερα αν έχεις βάλει πολύ μάσκαρα να «σπάσει» η τρίχα με την χρήση του ψαλιδιού.

Πιάνεις τα μάτια σου κατά την διάρκεια της ημέρας

Έτσι, όχι μόνο μπορεί κατά λάθος να βγάλεις τρίχες από τις βλεφαρίδες σου, αλλά αν δεν είναι καθαρά τα χέρια σου μπορεί να πάνε βακτήρια στους θύλακες της τρίχας, να βουλώσουν και να μην ξανα-μακρύνουν ποτέ οι βλεφαρίδες σου!