Θρήνος και σπαραγμός για Όσκαρ από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την χαμένη τιμή της Αριστεράς

Η συγκεκριμένη παράσταση θα μπορούσε να έχει πολλούς τίτλους, όπως «ο θρήνος για την Αριστερά που χάθηκε» , «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για την χαμένη Αριστερά των μνημονίων», «όνειρο ήταν και πάει», «Με ένα όνειρο τρελό, όνειρο αριστερό, ξεκινήσαμε κι οι δυο μας», «δυο στροφές Αριστερά και φτάσαμε στη Δεξιά», «Αριστερά όπως σε βλέπω ή όπως με βλέπεις;»… ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, προτίμησε απλά έναν… επικήδειο για να θρηνήσει την Αριστερά που «σκότωσε» η κυβέρνηση Τσίπρα.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, μπροστά στους σαστισμένους συναδέλφους του στη Βουλή, ο Γιώργος Δημαράς διαπίστωσε ότι «χάθηκε το όνειρό του» και άρχισε να θρηνεί. Όχι δεν έπιασε τα μανιάτικα μοιρολόγια, απλά, με πόνο ψυχής είπε:

«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της», υπογράμμισε εν μέσω έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Αναφερόμενος στο πολιτικό έγκλημα που διαπράττει το κόμμα του ομολόγησε ότι με το Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων, που θεσπίζει το πολυνομοσχέδιο, «ξεπουλιέται» η δημόσια περιουσία, φροντίζοντας ωστόσο να επιρρίψει τις ευθύνες γι’ αυτό στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Θρηνώ για την μερική υποδούλωση της πατρίδας μου στις πολυεθνικές και στους ξένους. Θρηνώ γιατί το 50% της δημόσιας περιουσίας παραδίδεται σε ξένους εξαιτίας της ανευθυνότητας εκείνων που κυβέρνησαν για χρόνια την πατρίδα μου. Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την περιουσία μας στους ξένους δανειστές, σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό.

Λυπάμαι πραγματικά για την κατάσταση της πατρίδας μου», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Δημαράς και καρφώνοντας τα στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται με πανηγυρική διάθεση πρόσθεσε: «δεν μπορούμε λοιπόν να πανηγυρίζουμε δυστυχώς εδώ που φτάσαμε. Αυτό για μένα είναι κατάντια».

Αν τώρα αναρωτιέστε αν πρόθεση του κ. Δημαρά είναι να τιμωρήσει κάποιον για το έγκλημα του φόνου της Αριστεράς, σας λέμε ναι. Ο γενναίος βουλευτής θα κινηθεί τιμωρητικά προς εκείνους που «σκότωσαν» την Αριστερά και, όπως δήλωσε, θα ψηφίσει ναι στο νομοσχέδιο, προφανώς για να πιεί ο «φονιάς» της Αριστεράς «όλο το πικρό ποτήρι» της εφαρμογής των μέτρων.
Εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να ψηφίσει τα μέτρα ο κ. Δημαράς σχεδόν δακρυσμένος είπε: «Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη εναλλακτική για την πατρίδα μου».