Την αποπομπή Μουζάλα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Την παραίτηση Μουζάλα για δυο σοβαρούς λόγους ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σκάι. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ η αποπομπή Μουζάλα είναι «επιβεβλημένη» τόσο για το ατόπημα του, περί Μακεδονίας, όσο γιατί απέτυχε ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Ή αυτός ή ο Καμμένος... Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει οριστική απάντηση εντός της ημέρας, δεν μπορεί να σέρνεται άλλο αυτή η υπόθεση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Πρέπει να παραιτηθεί γιατί τελικά απέτυχε και ο ίδιος, και κάποιος πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πολύ ανήσυχος για τη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα ζητούμενα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για μετεγκατάσταση και επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ΕΕ όπως είχαν διατυπωθεί στο κοινό ανακοινωθέν.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει υπερβολικές εκπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» υπογράμμισε ακόμη.

«Η κυβέρνηση είναι παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία, με καθυστέρηση της δημιουργίας των hotspots, αδυναμία ουσιαστικής αποτρεπτικής πολιτικής, πλήρη απουσία του κράτους στο κολαστήριο της Ειδομένης, διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών» τόνισε.
Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση Μουζάλα στον σταθμό μας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «τότε θα έπρεπε να αποτρέψει 15.000 ανθρώπους να φτάσουν στην Ειδομένη, αλλιώς θα πρέπει να ανταποκριθεί σε συνθήκες βασικής υγιεινής.»

«Άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη… Είδα εκατοντάδες παιδάκια να περιμένουν στη βροχή, τα πιο πολλά εμπύρετα, για να τα εξετάσουν γιατροί ΜΚΟ και μόνος ένας γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ» κατήγγειλε μάλιστα αφορμή τη χθεσινή «αυτοψία» του στην Ειδομένη.

«Η κυβέρνηση έχει απολέσει παντελώς τον έλεγχο των εξελίξεων… Δεν μπορώ να περιγράψω την κατάσταση ήταν τραγική… Ο ανθρωπισμός της αριστερής κυβέρνησης πνίγηκε στις λάσπες της Ειδομένης» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι τα σύνορα θα έκλειναν και οι πρόσφυγες κάπου πρέπει να φιλοξενηθούν με λογικό επιμερισμό σε όλη την επικράτεια – με την εξαίρεση της Θράκης; Είναι απολύτως αυτονόητα αυτά» επισήμανε.