Τα σπίτια των επωνύμων που έκλεψε η συμμορία των Ρομά.

Με πρώτα θύματα την Άννα Βίσση, τον Πέτρο Κωστόπουλο, γνωστούς δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Στις 2.000 είχαν φτάσει συνολικά οι ληστείες και οι οργανωμένες κλοπές σε όλη την Ελλάδα.

Ο τεράστιος θησαυρός στα χέρια της «συμμορίας των Ρομά» για τον οποίον η Αστυνομία καλεί τα θύματα να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία τους και να τα παραλάβουν.

Από τις έρευνες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η αστυνομία, σε 17 σπίτια, αποθήκες και τραπεζικές θυρίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος κοσμημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, όπλα, φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Εκπληκτοι έμειναν ακόμη και οι αστυνομικοί από τα κλοπιμαία που είχε στη διάθεσή της η συμμορία των Ρομά, στέλεχος της οποίας ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας Αγγλούπας. Μεγάλης αξίας χρυσαφικά, κοσμήματα, λίρες και κάθε λογής τιμαλφή τεράστιας αξίας, είχαν περάσει στα χέρια των ληστών.

Από τις έρευνες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η αστυνομία σε 17 σπίτια, αποθήκες και τραπεζικές θυρίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος κοσμημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, όπλα, φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 33 διαρρήξεις – κλοπές και η συνολική αξία των κοσμημάτων που έκλεψαν τα μέλη της σπείρας αλλά και των χρηματικών ποσών που “σήκωσαν” από τα θύματά του, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 2.000 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα έδωσε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των Κορλεόνε των Ρομά.

Θεσσαλονίκη: Θησαυρός σε θυρίδα της σπείρας των Ρομά – Αγλούπα

Εφόδους σε σπίτια & άνοιγμα θυρίδων για τη σπείρα Ρομά-Αγλούπα

Συνελήφθη ένας από τους αρχηγούς της μαφίας των Ρομά-Αγγλούπα

Επιχειρηματίες & κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου στη σπείρα Ρομά

Στη δημοσιότητα έδωσε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην περιβόητη «μαφία των Ρομά», που ευθύνεται για περισσότερες από 2.000 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική και στην επικράτεια.
Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε σπίτια vip, βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων αλλά και διαρρήξεις καταστημάτων. Οι δράστες συνεργάζονταν με κοσμηματοπώλες για να διοχετεύουν τα κλοπιμαία.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και κάποια από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, όπως «Σατανάς», «Ψηλός», «Χηλάς», «Νενές», «Πιν-Πιν», «Χαζούλης», Ντουντούκης», «Αράπος», «Πόντικας» και «Μπάμπης ο Φλου».
Ο κοσμικός κλεπταποδόχος Αγλούπας Αλέξανδρος του Νικολάου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 1-5-1977 στην Αθήνα

Εδώ ο Αλ.Αγλούπας, που κατηγορείται ότι υπεδείκνυε σπίτια επωνύμων ως στόχους και παράλληλα ήταν κλεπταποδόχος και διακινητής στην μαύρη αγορά κοσμημάτων και τιμαλφών.

Ο περίφημος ΣΕΦΚΗΣ ή ΣΕΦΕΝΤΙΝΟΓΛΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη και της Ελένης, γεννηθείς την 8-9-1981 στη Θεσσαλονίκη

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως τις 25-3-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στη διερεύνηση τέλεσης επιπλέον εγκλημάτων επιβουλής της δημόσιας τάξης και κατά της ιδιοκτησίας που φέρεται ότι τέλεσαν οι ανωτέρω καθόσον έχουν κατασχεθεί κλοπιμαία που δεν έχουν έτι συνδεθεί με συγκεκριμένες κατά τόπο, χρόνο και λοιπές περιστάσεις πράξεις των ανωτέρω οργανώσεων και να πραγματωθεί ευχερέστερα η αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό τους.