Τα Νέα: Και σ΄ άλλη εταιρεία ο Τσίπρας-Κι αυτή «απουσιάζει»

Για συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και σε άλλη μία κατασκευαστική εταιρεία, η οποία δεν εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του, κάνουν λόγο Τα Νέα. Η εφημερίδα δημοσιεύει παράλληλα το πλήρες κείμενο του εγγράφου, που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ήταν εταίρος στην “Αγνάντι ΟΕ” έως τον Ιανουάριο του 2010.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το ιδιωτικό συμφωνητικό που συνήφθη στις 11/1/2010 μεταξύ των αρχικών εταίρων – Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου – και της αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, Ζαννέτ. Με τη συμφωνία αυτή ο Τσίπρας μεταβιβάζει στην αδελφή του το μερίδιό του. Και εισπράττει σε μετρητά, όπως ρητώς αναφέρεται στο συμφωνητικό, τριάντα τρεις χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ότι η αλλαγή στην εταιρική σύνθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 πιστοποιείται και από τα μητρώα που τηρούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η τροποποιητική του εταιρικού πράξη έχει αριθμό κατάθεσης 372 για το έτος 2010.

Κατά το δημοσίευμα, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010. Και ότι επιπλέον όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε για τη μεταβίβαση. Ωστόσο, στις δηλώσεις του για τα έτη 2009, 2010 και 2011 (που αφορά το οικονομικό έτος 2010) δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσόν των 33.000 ευρώ.

Ακόμη, Τα Νέα αναφέρουν ότι «πιστοποιείται» η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και άλλη μία οικογενειακή εταιρεία με κατασκευαστικό αντικείμενο και επωνυμία «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ».
Σε αυτή, ο Τσίπρας φέρεται να μετέχει μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2008 (χρήση 2007) αλλά και 2009 (χρήση 2008). Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία αυτή δεν εμφανίζεται ούτε στο λειψό και αχρονολόγητο πόθεν έσχες που διακινήθηκε την Τρίτη από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα θέτει τρία ερωτήματα πέραν της έλλειψης ημερομηνίας και πρωτοκόλλου:

Τι έγινε από το 2008 ως τον Ιανουάριο του 2010 όταν, σύμφωνα με τροποποίηση του καταστατικού της “Αγνάντι ΟΕ”, ο Τσίπρας αποχώρησε πραγματικά από την εταιρεία;

Αν αποχώρησε το 2010 _ γιατί δεν αναφέρεται η εταιρεία στις δηλώσεις του 2010 (χρήση 2009) και του 2011 (χρήση 2010);

Τέλος, το 2008 ο κ. Τσίπρας ήταν εταίρος μόνο στην “Αγνάντι”; Ή μήπως και σε άλλη εταιρεία (ας πούμε την Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ); Και πότε αποχώρησε από αυτήν; Μήπως αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2008; Αναγράφεται αυτό σε κάποια δήλωση;

dilosi

dilosi2

Μαξίμου προς Νέα: Ο κ. Ψυχάρης σε μεγάλη απελπισία

Ο Τσίπρας μετείχε σε εταιρεία που παρέλειψε στα πόθεν έσχες του!