Συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο ρυζόγαλο

Νόστιμο ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Το ρυζόγαλο εκτός από εύκολο γλυκό της στιγμής, είναι και πολύ θρεπτικό. ‘Έχει το ρύζι και το γάλα, ενώ η κανέλα σε συνδυασμό με το εκχύλισμα βανίλιας, το απογειώνουν.

Τρώγετε ζεστό ή κρύο. Προσοχή μη σφίξει όμως πολύ. Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προσέξτε την ποσότητα ρυζιού που θα βάλετε. Θα πρέπει να είναι όση λέει η συνταγή (όχι περισσότερη ή λιγότερη).

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ρύζι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 1/3 φλιτζάνι γάλα

1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 μεγάλο κρόκο αυγού

1 κουταλιά κρύο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.