Συνταγή για λαχταριστές πένες με λουκάνικο και φέτα

Μία ελληνική μακαρονάδα!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. πένες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο 200-250 γρ. ,κομμένο σε λωρίδες,
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο,ψιλοκομμένο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 ντομάτες,κομμένες στα οκτώ
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 500 ml. νερό
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 100 γρ. φέτα,θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πένες.
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
3. Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα,το νερό,το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και τις πένες μέσα στο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Όταν δέσει η σάλτσα,αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.