Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Ηρώδειο με έσοδα για τους πυρόπληκτους

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οργανώνει την Τετάρτη 29 Αυγούστου συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ Αθηνών, «Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκοπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

Στη συναυλία στο Ηρώδειο συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.
Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Τιμές εισιτηρίων:
VIP 60 ευρώ, A’ Ζώνη 45, Β’ Ζώνη 35, Γ’ Ζώνη 25, Άνω διάζωμα 20 ευρώ
Φοιτητικά και 65+ 15 ευρώ
ΑΜΕΑ και άνεργοι 10 ευρώ

Όλα τα έσοδα της συναυλίας για τον Μάνο Ελευθερίου θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιέςΌλα τα έσοδα της συναυλίας για τον Μάνο Ελευθερίου θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ηρώδειο: Τετάρτη 29 Αυγούστου συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου