Πέθανε ο λυρικός τραγουδιστής Ιωσήφ Γκαμπζόν -Φίλος του Πούτιν, τραγούδησε μπροστά στον Στάλιν [βίντεο]

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ο αποκαλούμενος καλλιτέχνης του λαού της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ Ιωσήφ Γκαμπζόν, βουλευτής της Κρατικής Δούμας.

Ο Γκαμπζόν νοσηλεύθηκε για τελευταία φορά στις 20 Ιουλίου. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε έγιναν γνωστά το 2005 όταν αποκάλυψε ότι έπασχε από μία μορφή καρκίνου. Τα χρόνια που ακολούθησαν υποβλήθηκε σε διάφορες επεμβάσεις και χημειοθεραπείες.

Στα γενέθλια για τα 80 του χρόνια τον κάλεσε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο, φωτογραφία: wikipedia  Στα γενέθλια για τα 80 του χρόνια τον κάλεσε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο, φωτογραφία: wikipedia

Ο Γκαμπζόν γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1937 στην Ουκρανία, κοντά στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Άρχισε να τραγουδά από πολύ μικρός, ενώ όταν ήταν εννέα χρόνων εμφανίσθηκε στο Κρεμλίνο για να τραγουδήσει μπροστά στον παντοδύναμο τότε γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ Ιωσήφ Στάλιν το τραγούδι «Πετούν τα αποδημητικά πουλιά».

Στη Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην γνωρίζει τον λυρικό βαρύτονο. Και εάν υπήρχαν κάποιοι, μετά την εμφάνιση του στην ταινία «Δεκάδες Στιγμές της Άνοιξης» σίγουρα τον λάτρεψαν και αυτοί.

Mε τον Βλάντιμιρ Πούτιν τον Απρίλιο του 2016