Σωστή η κίνηση Μητσοτάκη και Αβραμόπουλου να επισκεφθούν την Ειδομένη

Πολύ σωστή η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταβεί άμεσα στην Ειδομένη για να δει από κοντά το πρόβλημα που έχει γιγαντωθεί με την απουσία του επίσημου ελληνικού κράτους.

Εκεί που ο ανθρωπισμός της Ευρώπης βουλιάζει στη λάσπη, ο κ. Μητσοτάκης θα δει ιδίοις όμμασι τι βιώνουν οι μετανάστες και θα συζητήσει με τους εθελοντές και εκπροσώπους οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μπροστά σε αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση αμήχανη βρήκε να πει μόνο ότι με την παρουσία του στην Ειδομένη ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει νομιμοποίηση σε μια κατάσταση που δεν έπρεπε να υπάρχει, δηλαδή σε ένα καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στην Αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να κινητοποιήσει τη κρατική μηχανή και να δώσει μια μικρή ανακούφιση στους χιλιάδες ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αν βάζεις τη δυστυχία κάτω από το χαλί, δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει η δυστυχία…

Αλλά το πολιτικό “χαστούκι” ήλθε λίγη ώρα μετά για την κυβέρνηση και ήταν μάλιστα ηχηρό, όταν έγινε γνωστό ότι στην Ειδομένη θα μεταβεί και ο αρμόδιος Επίτροπος για το Μεταναστευτικό της ΕΕ, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Θα πει και για τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι νομιμοποιεί την κατάσταση;
Ας σοβαρευτούμε.

Η δυστυχία και η ντροπή της Ευρώπης, λέγεται Ειδομένη.
Αλλά δυστυχώς το ίδιο όνομα έχει και η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.