Στους 12 μεγαλύτερους κινδύνους παγκοσμίως ο Τραμπ!

Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανάμεικτα συνασθήματα και αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, μια πιθανή νίκη του αμφιλεγόμενου αμερικανού πολυεκατομμυρίουχου που ξεχωρίζει για τον εμπρηστικό του λόγο και τις ακραίες του τοποθετήσεις θεωρείται πως είναι ένας από τους 12 μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU)!

Οπως αναφέρει το BBC, η Economist Intelligence Unit προειδοποιεί ότι μια ενδεχόμενη επικράτηση του Τραμπ μπορεί να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία και να οξύνει τους πολιτικούς κινδύνους όπως και αυτούς για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Τραμπ αποτιμάται στην σχετική κατάταξη ως μεγαλύτερος κίνδυνος από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ή μια ένοπλη σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με “την αυξανόμενη απειλή η τρομοκρατία των τζιχαντιστών να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία”.

Η EIU, την οποία επικαλείται το BBC, προειδοποιεί επίσης ότι ο έντονος λόγος του Τραμπ προς το Μεξικό και την Κίνα ιδιαίτερα “θα μπορούσε να κλιμακωθεί γρήγορα σε έναν εμπορικό πόλεμο”, ενώ “οι μιλιταριστικές του τάσεις ως προς τη Μέση Ανατολή και η απαγόρευση όλων των ταξιδιών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ θα αποτελούσαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο στρατολόγησης για τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, αυξάνοντας την απειλή τους εντός και πέραν της περιοχής αυτής”.

Ωστόσο, παρά την θέση στην οποία κατατάσσει τον Τραμπ, η EIU θεωρεί ότι τελικά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα χάσει από την Χίλαρι Κλίντον, την οποία θεωρεί ως “την πιο πιθανή Δημοκρατική αντίπαλό του”.