Στην «black list» του Μαξίμου Μάρδας-Μπαλαούρας

Στην «black list» του Μαξίμου μπήκαν ο υφ. Εξωτερικών Δημ. Μάρδας και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μετά τις προκλητικές δηλώσεις τους, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης και πλήθος επικριτικών σχολίων στο διαδίκτυο.

Το άδειασμα του Δημ. Μάρδα από το Μαξίμου ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί, όταν πήραν σαφείς αποστάσεις ο αν. υπουργός Άμυνας Δημ. Βίτσας και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Στη συνέχεια οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλος με πιο εύσχημο τρόπο και άλλος με λιγότερο, πήραν σαφείς αποστάσεις από τον υφ. Εξωτερικών ο οποίος περιέργως δεν ανασκεύασε την άστοχη δήλωση του. Επισημαίνεται ότι κ. Μάρδας σε χθεσινή συνέντευξη του μίλησε για ευνοϊκότερη μεταχείριση των προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη το θέμα Μάρδα παραμένει ανοικτό για τον Πρωθυπουργό, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο υφυπουργός δεν θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση.

Μεγάλη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου επικρατεί και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να ονομάζονται τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τριγμούς καθώς ακόμη δεν έχει κλείσει η διαμάχη Καμμένου-Μουζάλα μετά τη γκάφα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε αποκαλέσει τα Σκόπια Μακεδονία. Μάλιστα στην κυβέρνηση τονίζουν πως η θέση της για τα ζητήματα της ονομασίας της γείτονας χώρας είναι σαφής και εκφρασμένη (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων).