Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη

Την δικαστική οδό παίρνει η πολύκροτη υπόθεση με την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του υπουργού υγείας, που κατηγορείται γα κλοπή πεθιδίνης, το περασμένο καλοκαίρι, από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ.

Η γιατρός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καθώς ελέγχεται για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, κατά τη διάρκεια μιας απλής εγχείρησης για κρεατάκια.

Ο πειθαρχικός έλεγχος της Πολάκη για το θέμα αυτό είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Ο φάκελος της που είχε κριθεί ελλιπής έχει παραπεμφθεί από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ για να συμπληρωθεί και να επιστρέψει στο κεντρικό όργανο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretalive, οι δύο δικογραφίες για την κλοπή των ναρκωτικών σκευασμάτων συσχετίσθηκαν, και έτσι ασκήθηκε δίωξη στη γιατρό, για κλοπή και χρήση ουσιών, από μη τοξικομανή.

Συγκεκριμένα οι δύο δικογραφίες αφορούν, η μία την κλοπή πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ την οποία και ομολόγησε η Πολάκη και η δεύτερη την κλοπή της ίδιας ουσίας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για την οποία δεν είχε βρεθεί ένοχος.

Η εισαγγελία με κλητήριο θέσπισμα παρέπεμψε την υπόθεση στο μονομελές πλημμελειοδικείο για να δικαστεί χωρίς πάντως να ορίσει ημερομηνία.