Σοκ στην κυβέρνηση από την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Σοκ προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8%.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, περιλαμβάνονται πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα.
Τα επί μέρους στοιχεία είναι απογοητευτικά για την κυβέρνηση, καθώς η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ είναι στις 30 μονάδες, και ο μόνιμος κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να μη μπαίνει στη Βουλή.

pamak_0
Ενδιαφέρον επίσης έχει το στοιχείο ότι ουσιαστικά δεύτερη δύναμη, σύμφωνα με τα ποσοστά που δίενι η δημοσκόπηση είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Η ΝΔ είναι μπροστά όχι γιατί καλπάζει, αλλά γιατί κρατά τις δυνάμεις της σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, γεγονός που δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αρκετό δρόμο μπροστά του για να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους που φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν τη ΝΔ.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ μπορεί να βγάλει τη χώρα απο τα μνημόνια.

skai8_2Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας «κεφάλι» 8%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει ενισχυμένη, με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ενωση Κεντρώων με 4%.
Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι, με 2% αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, με είσοδό της στην Βουλή «φλερτάρει» η νεοσυσταθείσα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

skai6_4