Σε άλλη γραμμή ο Μουζάλας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Αποστάσεις από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για το μεταναστευτικό και το νέο ρόλο που θα έχει το ΝΑΤΟ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας στο Αιγαίο, παίρνει ο Γιάννης Μουζάλας.
Ο αν. υπουργός Μετανάστευσης σε δηλώσεις του στη Μυτιλήνη χαρακτήρισε την εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ως «μία πολύ λεπτή υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα περιορίσει την προσφυγική ροή κάνοντας διασώσεις όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να δούμε τα υπηρεσιακά σχέδια και μέσα μας ένας μικρός φόβος μπορεί να υπάρχει ότι μπορούν να γίνουν λάθος χειρισμοί… Νομίζω όμως ότι η πρόθεση είναι φανερή και αυτή είναι να διασωθούν οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν το πέρασμα του Αιγαίου».
Αντίθετα ο κ. Καμμένος, πριν από λίγες ημέρες είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γερμανία και στις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι «κάτω από την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από τη Σέγκεν, υποκρύπτεται το κλείσιμο των συνόρων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ενέργεια η οποία διασπά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να τιμωρούνται οι χώρες που έχουν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρείται η Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι αν. υπουργός Μετανάστευσης συνόδευσε την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μποντλίνι στην περιοδεία της στη Λέσβο, η οποία εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» για τα σχέδια ορισμένων κρατών – μελών περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σέγκεν.