Ρωσία: Θ΄αργήσει η αποκωδικοποίηση των «μαύρων κουτιών»

Περισσότερο από έναν μήνα θα απαιτήσει η αποκωδικοποίηση των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Flydubai, το οποίο συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ, στη Ρωσία, καθώς φέρουν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι ειδικοί έχουν ήδη ξεκινήσει την επιθεώρηση των «μαύρων κουτιών», ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Οπως έγινε γνωστό, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης.

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί, παρασύροντας στο θάνατο και τους 62 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο, το αεροπλάνο έκανε γύρους επί δύο ώρες πάνω από το αεροδρόμιο.

Η πρώτη απόπειρα προσγείωσης έγινε στις 01.41 τοπική ώρα, αλλά απέτυχε λόγω των καιρικών συνθηκών. Το αεροπλάνο ανέβηκε αρχικά σε ύψος 8.000 ποδών και μετά από από 30 λεπτά πτήσης σ’ αυτό, προχώρησε σε ύψος 15.000 ποδών. Μετά από δύο ολόκληρες ώρες σε κατάσταση αναμονής, το αεροσκάφος επιχείρησε τη δεύτερη απόπειρα προσγείωσης στον διάδρομο 22 του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία-Νεκροί και οι 62 επιβαίνοντες

Ο άτυχος πιλότος ήταν πρώην εργαζόμενος της «Helios»